Data: 2011-03-09 18:46:09
Temat: Re: gałka muszkatołowa
Od: "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aha" <t...@s...com> napisał w wiadomości
news:il88c9$i9g$1@news.onet.pl...
>W dniu 2011-03-09 16:07, tomjas pisze:
>> On Wed, 09 Mar 2011 10:20:16 +0100, Aha wrote:
>>>
>>> Gałki dodaje sie do mies i np sosu beszamelowego.
>>> Smak korzenny, w duzych ilosciach halucynogenna.
>>>
>> Dodaje w calkiem sporych ilosciach i nie zauwazylem dzialania
>> halucynogennego. Mi calkiem dobrze pasuje do gulaszu lub innego miesa
>> w sosie typu gulaszowego. Dodaje podczas obsmazania miesa - sciram na
>> tarce o drobnych otworach.
>
>
> Bo musialbys tych galek z 4-7 uzyc
> :):):):)
Do zupy cebulowej.
Pół startej gałki na dwa litry zupy.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|