Data: 2008-09-26 18:52:54
Temat: Re: garnki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 26 Sep 2008 19:26:55 +0200, 666 napisał(a):
> Trochę jest prawdy w tym, że od garnka jakość potrawy niezbyt zalezy.
>
> Mamy m.in. garnki Lagostina (po 400 zł ale za element) i wcale ich nie lubię,
ciężkie, długo się nagrzewają, niepotrzebnie są do
> indukcji (mają wkładkę stalową, a stal ma taką sobie przewodnośc cieplną) - a
używamy na ceramicznej.
>
> No ale zaj..... wygladaja ;-)
>
> Co przy bardzo otwartej kuchni jakąś uzasadnioną potrzebą jest.
>
> Ale...
>
> Mielismy dwie patelnie do grilowania, takie w "prazki".
>
> Obydwie wysokiej klasy, żeby nie było.
>
> Jedna była tak beznadziejna na naszej kuchni, że wylądowała... u rodziców ;-))
>
> Nie to nie zemsta, tam na_gazie się sprawdza, u nas na ceramicznej nie.
>
> Za to mamy drugą patelnię do grilowania i jest REWELACYJNA na ceramicznej płycie,
ja po prostu od czasu pierwszego na tej patelni
> smażenia przestałem uzywać grila w kuchenkach.
>
> No dobra, idę sprawdzić co to jest - Tefal Vitaly.
> JaC
Jeśli się już wykąpałeś, to prosiłabym o te dane do wysyłki. Poważnie.
--
"(...)Zewszad rozlegaly sie surowe upomnienia:Jestes niczym,zapomnij o
sobie,zyj innymi!Gdym moje Ja po raz czwarty napisal,poczulem sie jak
Anteusz ziemi dotykajacy!Grunt odnalazlem pod nogami.Utwierdzic sie w tym
Ja wbrew wszystkiemu,z maximum bezczelnosci.(...)"
Z Gombrowicza :-)
|