Data: 2010-09-30 11:26:45
Temat: Re: garnki - prosba o opinie
Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4ca47306$0$27036$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4ca4501c$0$21006$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> "PeJot" <P...@0...pl> wrote in message
>> news:i81h8q$6nh$1@inews.gazeta.pl...
>>>W dniu 2010-09-30 09:54, Misiek pisze:
>>>
>>>> 2. po kilku latach eksploatacji potrawy pozostawiane w garnku juz po
>>>> 1-2
>>>> dni ulegaly zepsuciu (zupa kisla, kwasniala, to samo z miesem)
>>>> Zastanawiam sie co moglo byc przyczyna (gary juz wywalilem a na ich
>>>> miejsce kupilem tradycyjne - emaliowane)
>>>
>>> Zapewne kiepskiej jakości materiał stał się porowaty ( na skutek korozji
>>> krystalicznej ), albo popękał ( na skutek różnic temperatur ). W
>>> szczelinach gniją resztki żywności których nie da się domyć.
>>
>> Wystarczy użyć sody (wodorotlenku sodu) - wsypać trochę granulek, płatków
>> czy kryształków (w zależności od postaci handlowej).
>
> Stal KWASOODPORNA (do spozywki gatunek minimum 316, 316L, wg innej
> nomenklatury 0H18N9, 1H18N9T, 00H22M24TCu) nie jest zbyt odporna na
> dzialanie zasad
Takie są skutki dyskusji z debilem.
Dodam jeszcze, że tylko kompletny idiota mógłby poradzić używanie
wodorotlenku sodu do ręcznego mycia naczyń. Taka chemia to tylko w zmywarce,
ale tam już proszek zawiera agresywne środki.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|