Data: 2005-05-16 09:25:12
Temat: Re: gary patelnie?
Od: "Gamon'" <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc!
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d62du3$9vg$4@news.dialog.net.pl...
> prosze o krótkie odpowiedzi jakie gary i patelnie polecacie?
Ze stali nierdzewnej (ale nie niby-nierdzewnej):
* maja grube dno, wiec dobrze trzymaja temperature (oszczednosc, jesli
ktos placi wg licznika - gaz czy energie)
* nie przywiera sie do nich zarcie (poza wszlekiego typu plackami, ale
do tego mozna jedna inna patelnie kupic)
* w razie wyjatkowych zdolnosci i przypalenia zarcia - latwo doczyscic
(zreszta wogole bardzo latwo utrzymac je w czystosci).
Nie musza byc jakichs super drogich firm, byle tez nie byly jakies
chlamowate. Moich uzywam baaardzo intensywnie juz od jakichs 6-7 lat i
ciagle sa jak nowe :) Przez intensywnie mam na mysli to, ze przez
pierwsze 4-5 lat byly tylko dwa gary i jedna patelnia (brak kasy),
wiec naprawde byly "w ruchu" na okraglo.
Warto zwrocic uwage na jakosc tworzywa, z jakiego wykonane sa raczki.
Na temat wygody garow z raczkami ze stali nie wypowiadam sie, bo nie
mam.
Dobrze, jesli pokrywa jest ze szkla - jesli pichcimy cos, co nalezy
jak najrzadziej odkrywac, to przynajmnije widac, w jakim stanie jest
zarcie (czy sie nie przypala/rozgotowuje).
Pozdrawiam,
robal.
|