Data: 2003-08-19 10:23:05
Temat: Re: gołąbki
Od: "JurekA" <j...@o...wywal.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
kac wrote:
> Tam gdzieś poniżej leci temat kapusty na gołąbki, ale ja chciałem
> poruszyć temat farszu do tejże kapusty. Jak go robicie a może przede
> wszystkim z czego go robicie?
>
> Swego czasu robiłem taki farsz z ryżu i usmażonych warzyw (musza być
> usmażone bo inaczej nie mają smaku) i był przepyszny. Macie jakieś
> inne pomysły?
Wczoraj zrobilem golabki po lwowsku. Wyszly wibitne!
Przepis jest tu:
http://kuchnia.mckornik.com/wedrowki/wedrowka34.htm
ps. w oryginale do tych golabkow o ile pamietam byl jeszcze sos grzybowy
z kurek i smietany.
J.
|