Data: 2006-09-18 19:01:01
Temat: Re: golonka z indyka
Od: "Wiesława" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
o dzięki, to może byc niezłe. napewno spróbuję. Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam
> Uwielbiamy golonki z indyka. Ja marynuję je 1 dobę. Daję czosnek, cytrynę,
> swoją przyprawę warzywną, bo nie używam vegety, sos sojowy, trochę soli,
> pieprz, lubczyk, bazylię, tymianek, oregano(uwielbiamy te zioła), trochę
> papryki i kurkumy. Do tego wszyskiego daję olej kujawski, mieszam, wkładam
> golonki i do lodówki. Na drugi dzień, golonki wycieram z zalewy, obsmażam
na
> suchej, gorącej patelni. Do szybkowara wlewam zalewę, wkładam golonki i
> gotuję 15 minut. Można też piec je w piekarniku. Pychotka
>
> --
>
|