Data: 2005-01-22 21:31:20
Temat: Re: golonki
Od: "ver de terre" <v...@e...fra.om>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mustela" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
> > > > > Trzeba podgotować, żeby zmiękla, inaczej zrobi się z golonki
narzędzie
> > > > > tortur :D
> > > >
> > > > Nie trzeba. Wręcz przeciwnie, klasyczne przepisy na pieczoną golonkę
> > > > uwzględniają tylko pieczenie.
> > >
> > > Ja tego nie napisałam, wole obgotować (mięso nabiera smaku a mi
pozostaje
> > > wywar na wspaniałą galaretke, tylko dorobic) niż wyrzucać kawałek
twardego
> > > jak
> > > drewno "czegoś"
> >
> > Najwyraźniej nie umiesz piec golonki.
>
>
> A może ja WOLE obgotowaną?
>
Myślisz, że przekonasz tym Władysia? Zaręczam, że nie. O obgotowaniu nie
wspomina 85% księgozbioru Biblioteki Narodowej, a w Muzeum Narodowym w
dziale prehistotycznym była tylko pieczona golonka, bo obgotowywaną to
zjedli kustosze, co byli tam przed Władysiem i Jemu jeno pozostała do badań
owa. Tak się więc nie sprzeczaj, bo nauka mówi co innego. Najwyraźniej nie
umiesz piec golonki.
ver de terre
|