Data: 2003-04-16 07:30:09
Temat: Re: gotowanie szparagow - przygotowania teoretyczne przed sezonem
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Biermann wrote:
> > ze od tego czasu obiera maz i to solidnie, az serce sie kraje jak widze te
> > odrzuty :-)
> Wlasnie! Jak moj maz zobaczyl, jak ja je teraz obieram to prawie sie z nozem
> na mnie rzucil, bo szparagi drogie! Ale niestety trzeba je porzadnie obrac,
> bo beda nici ;-)
no dobra, wiecej poprawek w przepisie juz chyba nie bedzie :)
zmienilam kawalek dotyczacy obierania na:
"- Białe szparagi trzeba obrać, zielonych nie trzeba. Obiera się delikatnie
ściągając skórkę ostrym nożem. Należy obrać je dokładnie, nie za cienko,
żeby nie zostały żadne włókna - inaczej szparagi będą łykowate."
mam nadzieje ze teraz jest ok :)
juz przezucilam przepis z kolejki na strone:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3150
pozdr, pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|