Data: 2004-02-29 10:04:06
Temat: Re: gotowanie w mikrofali :))
Od: k...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Papu z mikrofali ma jakośc odżywczą taką samą jak lignina.
>
> Co za bzdury !!!
>
> Danie gotowane (nie podgrzewane) czasami smakujš inaczej (ale czy
> gorzej to już tylko kwestia gustu) to fakt. Faktem jest też, że często
> zachowujš więcej składników mineralnych oraz witamin bo sš gotowane
> szybciej i/lub w mniejszej iloci wody.
> Ja od wielu lat gotuję wiele potraw w mikrofali i uważam że jest to
> szybkie, proste i zdrowe. A te wywody pseudo znawców że mikrofale
> niszczš wszystko co dobre w pożywieniu sš żałosne. Więcej złego niosš
> przegrzane tłuszcze, szczególnie zwierzęce. A wygotowane warzywa po
> godzinie siedzenia w wodzie sš w zasadzie bez witamin i wartoci
> odżywczej.
>
No wlasnie. A propo's zdrowia i mikrofali. Moze ktos polecic jakies sensowne
opracowanie na temat wartosci odzywczej potraw tak przyrzadzonych? To co wyzej
napisane brzmi sensownie ale moze jakis autorytet zywieniowy sie w tej sprawie
juz gdzies wypowiedzial?
pozdrawiam
Bosk'y
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|