Data: 2002-04-22 17:30:27
Temat: Re: grillowane babany
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> banany z czekoladą (wiórki starte na "grubej" tarce), cynamonem i
> posiekanymi
> dość drobno orzechami - przekrojone wzdłuż i nafaszerowane, zawinąć w
> folię
> aluminiową i piec ok. 15 minut
>
> i mam pytanie:
> Jaki ogień na tym grillu, bo jak był mały, to banany nie były
> rozciapciane ;-) po 15 minutach a nikt nie miał cierpliwości czekać
> dłużej a jak był duży to nie dało się odskrobać bananów od folii ;-)
> aleśmy wylizali ;-P
>
> A może ja źle myślę, że te banany miały być takie mięciutkie?
> Może mnie ktoś naprowadzić na właściwy tor.
> Za tydzień wyjeżdżamy i głównymi posiłkami będą te z grilla, więc
> wszystkiego próbuję po trochu, potem będzie w ilościach hurtowych.
Aaa tam, najlepsze są banany "botaniczne", można je piec na grillu i robić
z nich chipsy lub frytki, ale raczej w PL ich nie kupisz.
:-(
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
|