Data: 2001-09-07 07:03:58
Temat: Re: grochowka
Od: "GreGG" <n...@g...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja żona w maju robiła na imprezę w garze 80 litrów stojącym
na ognisku.
Pycha była, wszyscy brali po 3-4 repety... ale bez szyszek.
Służę fotką na dowód!
GreGG
Użytkownik "rympal" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9n5avi$e6q$1@news.tpi.pl...
>
>
> > >co dodac, czym doprawic?
> > >Asia
> > >
> > 1.wedzonka - jako baza
> > 2. majeranek
>
>
> Do PRAWDZIWEJ WOJSKOWEJ grochowki dodaje sie jeszcze kilka szyszek (chyba
> sosnowych). No ale taka grochowke gotuje sie w ogromnych kotlach na kuchni
> polowej opalanej drewnem. Nie wiem jak by tu bylo z iloscia
szyszek/garnek.
> Raczej jakas mala szyszeczka. W domu takiej grochowy nie robilem ale moze
> ktos poeksperymentuje?
>
> > 3.cebulka podsmazona
> ja dodaje jeszcze troche maki do tej smazacej sie cebuli
>
> Pozdrawiam
> Piotrek
>
>
|