Data: 2005-10-14 20:44:05
Temat: Re: gruszki
Od: "Wojtas" <w.wojtas@WYTNIJ TOonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
I sama wymysliłam i chyba smakuje dobrze.
Zrobiłam z nich kompot:
Zagotowałam 4 szkl wody z 1szkl cukru i dwoma gożdzikami.
Gruszki obrałam, pokroiłam w ćwiartki, wyciełam środki i takie włożyłam do
słoików. Potem załałam to tą zalewą gorącą żeby se nie przedłużać i dodałam
po jednym gozdziku. Paseryzowałam po 5min.
Dzisiaj była próba i smakuja jak brzoskwinie lub ananasy- mam mały problem z
rozróżnieniem.
A te czesci uszkodzone lub takie przejrzałe smażyłam w garnku na małym
ogniu, aż do momentu jak zgęstniało tzn.sok wyparował, co jakiś czas
mieszając. Potem wsadziłam do słoików i gotowe. Zawsze moze byc taki dżemik
do naleśników
Smacznego
Anka
|