Data: 2003-12-31 09:59:14
Temat: Re: grzane wino
Od: "gdaMa" <g...@w...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W wiadomości news:bssqj5$99k$1@absinth.dialog.net.pl, -=Elwood=-
wystukał(a):
> Nie wolno gotować!! Ma sie mocno podgrzać ale nie zagotować!!!
> Uzyj jakiego chcesz czerwonego wina, bardzo popularne jest oczywiście
> wytrawne np. Kadarka, ale wiele osób robi grzańca ze słodkich
Kadarka wytrawna?????...
próbowałam wielu win IMO najlepiej nadaje się Egri Bikaver (bycza krew)
osładzam miodem, dodaje przypraw i tylko podgrzewam - nie gotuję!!
wino przygotowuję wcześniej tak aby przeszło przyprawami, tuż przed
podaniem ponownie podgrzewam (chociaż niezłe jest także takie w temp.
pokojowej)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
|