Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anet" <a...@t...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grzyby-czy gotować
Date: Mon, 22 Sep 2003 10:02:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <bkmaak$9to$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bkkqn0$ptt$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: tsk2.nat.tsk.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1064217757 10168 213.25.176.130 (22 Sep 2003 08:02:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Sep 2003 08:02:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173974
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Edyta" <witka55(usun to)@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bkkqn0$ptt$1@opal.futuro.pl...
> Mam troche grzybow. Chce je usmazyc. Zawsze do tej pory najpierw je
> podgotowywałam ok. 20 min. i dopiero pozniej dawałam na patelnię z
> przysmazona cebulka. Czy mozna grzyby od razu smazyc bez gotowania? Jak
> dlugo je wowczas smazyc i czy roznia sie smakiem od takich juz
> podgotowanych? Prosze o opinie.
>
> Edyta
W sobotę miałam okazję robić grzyby z cebulką i ze śmietaną. Miałam ich
sporo więc część ususzyłam, z jednej części zrobiłam sos (nie podgotowywałam
grzybów według rady teściowej) natomiast kolejna partie postanowiłam
zamrozić i te grzyby obgotowałam. Jak się okazało sosu było mało, więc
stwierdziłam co będę sobie żałować zrobiłam kolejny sos ale z grzybów które
przygotowałam do zamrożenia i muszę przyznać, że ten pierwszy był dużo
smaczniejszy taki bardziej aromatyczny i grzybowy. Polecam nie obgotowywać
grzybów (tych do spożycia bezpośrednio).
Anet
|