Data: 2003-09-22 08:02:06
Temat: Re: grzyby-czy gotować
Od: "Anet" <a...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Edyta" <witka55(usun to)@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bkkqn0$ptt$1@opal.futuro.pl...
> Mam troche grzybow. Chce je usmazyc. Zawsze do tej pory najpierw je
> podgotowywałam ok. 20 min. i dopiero pozniej dawałam na patelnię z
> przysmazona cebulka. Czy mozna grzyby od razu smazyc bez gotowania? Jak
> dlugo je wowczas smazyc i czy roznia sie smakiem od takich juz
> podgotowanych? Prosze o opinie.
>
> Edyta
W sobotę miałam okazję robić grzyby z cebulką i ze śmietaną. Miałam ich
sporo więc część ususzyłam, z jednej części zrobiłam sos (nie podgotowywałam
grzybów według rady teściowej) natomiast kolejna partie postanowiłam
zamrozić i te grzyby obgotowałam. Jak się okazało sosu było mało, więc
stwierdziłam co będę sobie żałować zrobiłam kolejny sos ale z grzybów które
przygotowałam do zamrożenia i muszę przyznać, że ten pierwszy był dużo
smaczniejszy taki bardziej aromatyczny i grzybowy. Polecam nie obgotowywać
grzybów (tych do spożycia bezpośrednio).
Anet
|