Data: 2002-10-03 08:49:03
Temat: Re: grzyby i podgrzybki
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> >A ja wlasnie rydze ze sklepu przynioslam !
>> >(ale o cenie nie napisze, bo mi wstyd)
>> >
>> >
>> >Ewcia
>>
>> U mnie chantrelle (kurki ?) kosztuja $34 za 0.5 kg....a porcini
>> ( prawdziwki ?) $48 za 0.5 kg...powiesic sie mozna...
>> ;-((
>>
>> Art(Gruby).
>>
>> Abyssus abyssum invocat.
>
>
> Co ty, u nas w najdrozszym sklepie kurki po $29 za funt. Prawdziwki to
> tylko na rynku, nawet nie pytalam za ile, bo widzialam ceny za trufle
> (ponoc z Tybetu!) za $60 za funt
> hahahahahahhhhhaaaaaaaaa
trufle są drogie. Ale kurki, no bez przesadyzmu. Przed miesiącem kosztowały
u nas od 10 do 20 EUR za kilogram. Teraz (znaczy wczoraj) widziałem po
15EUR, oferta. Jak poszukasz, to pewnie za 25 EUR znajdziesz, a może trochę
trożej w moim najulubieńszym inaczej sklepie, magnesie turystów japońskich
i amerykańskich, Galerie Lafayette. Ochyda (moim zdaniem). Zklepu
nienawidzę pełnią serca. Francusko-brytyjskie ceny, komunistyczna jakość a
obsługa coby z moskiewskiego GUMu emigrowała. No i wszystko oszklone, że
oczopląsu można dostać.
Waldek
|