Data: 2001-09-25 08:03:04
Temat: Re: grzyby-raz jeszcze
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9opdg3$jqr$1@h1.uw.edu.pl...
: "{Wilma}" <w...@o...pl> wrote:
:
: >
: >To byly borowiki. Borowik: gruby, bardzo twardy trzon pokryty jest czerwonawą
: >lub brunatnożółtawą siateczką jaśniejącą ku wierzchołkowi. Miąższ biały,
nieco
: >podbarwiony na czerwonawo tak pod skórką kapelusza, jak i trzonu. W smaku
: >łagodny, jak wszystkie borowiki.
:
: Dziękuję za informacje. Już się suszą ( bydlaki - bo wielkie i silne).
: Pozdrawiam
:
: AgataW.
No to tylko pozazdroscic! Ja niestety znam sie tylko na kurkach, borowikach,
podgrzybkach i tzw. "siniakach". A jak polatalam po tej stronce to widze, ze
tyle jeszcze pysznych grybow mozna by nazbierac.
Ach jak sie ciesze, ze w tym roku byl taki urodzaj! ;o)))
z grzybiarskim pozdrowieniem Wilma
|