Data: 2010-01-26 18:53:26
Temat: Re: gulasz
Od: "Aicha" <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" napisał:
> Bogracz - ugotować wcześniej i podgrzać, boski na zimowe imprezy
> na powietrzu :-)
> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2554
Ano boski :))) Młoda wsunęła dwa talerze. Oczywiście zmodyfikowałam
przepis - mięso udusiłam na patelni do miękkości - najpierw samo z
odrobiną oleju, cebulą papryką i czoskiem, potem dodając po trochu wywaru
na żeberkach. W pozostałej części ugotowałam ziemniaki, a jako że mi sie
po zamrażalniku plątały dwie kluski śląskie, zastąpiłam nimi lane
kluski - też gotując w wywarze, a później krojąc na kawałeczki. Jarzyny
wyłowiłam zamiast odcedzać, ugotowaną marchewkę dla niejadka posiekałam
drobniutko i wsypałam do części zupowej, a na koniec koncentrat pół na
pół z pomidorami krojonymi w soku. No i zapomniałam o kminku, bo nie mam
lapka w kuchni ;) Do doskonałości brakowało tylko kleksa śmietany.
--
Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))
|