Data: 2005-06-09 07:40:07
Temat: Re: gzik
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Jun 2005 08:17:19 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Barbara K.*, w
wiadomości news:<news:d88mti$4pq$1@opal.icpnet.pl> zawarł, co następuje:
> Czy możecie mi napisać, jak robicie tzw gzik?
> Mam twaróg tłusty, szczypiorek, cebulę.
> Wiem, że to prosta potrawa, ale nigdy sama jej nie robiłam.
> Pomóżcie, proszę, bo mam straszliwą ochotę na ziemniaki z gzikiem właśnie.
To powinnaś mieć jeszcze śmietanę :) Bo twaróg rozkręcamy ze śmietaną na
taką dośc gładką, acz nie lejącą się masę. Posiekany szczypiorek do tego,
sól musi być. Do tego można dodać też cebulę i rzodkiewki. I koniecznie
zrobić trochę wcześniej, żeby się do obiadu przegryzło.
I jak robisz z gzikiem, to pyry a nie ziemniaki :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|