Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "szama" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ...i po swietach.
Date: Sat, 28 Dec 2002 00:00:09 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 57
Sender: s...@p...onet.pl@n13.satfilm.net.pl
Message-ID: <auim67$ldk$1@news.onet.pl>
References: <auhbsl$shu$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: n13.satfilm.net.pl
X-Trace: news.onet.pl 1041030151 21940 195.136.107.237 (27 Dec 2002 23:02:31 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Dec 2002 23:02:31 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:139906
Ukryj nagłówki
Ja bym poprosiła przepis na pasztet
Aguś
Użytkownik "ostry" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:auhbsl$shu$1@flis.man.torun.pl...
> Najlepszego w nowym roku :) - lapidarnie ale każdy wie co dla niego będzie
> najlepsze w nowym roku :)
>
> W tym jeszcze roku wigilia była u mnie w chacie (starzy się akurat
> przeprowadzali i "wpadli" na wigilie do nas :) :
>
> 1. Karp smażony z cebulką - standard, mama lubi to zrobiłem
> 2. Dorada pieczona - rewelka ryba, białe ścisłe mięso, pyszne
> 3. Pieczarki faszerowane - nie wiem jak wy, ale ja krótko przesmażyłem
> kapelusze i były super.
> 4. Oczywiście barszczyk
> 5. Pierogi z kapustą
> 6. Rogaliki z ciasta francuskiego z fetą i oliwkami
> 7. Tatar z łososia
> 8. Łosoś wędzony
> 9. Jajeczka z kaviorem
> 10. Sałatka jarzynowa
> 11. Śledzik w sosie śmietanowym
> 12. Śledzik w occie
> 13. Filet z morszczuka panierowany, podany na zimno.
>
> - dodatków nie liczę
>
> Obiad w pierwsze święto :
>
> 1. Chop Suey - nietradycyjnie coś po chińsku - rewelacja ( sam byłem
> zaskoczony efektem ) z ryżem żółtym (szafranowym)
> 2. Kawałki kurczaka w tempurze (smażone na głębokim tłuszczu) z dwoma
> sosami - tzatzyki i pikantny pomidorowo-paprykowy
> 3. Makaron (szpinakowy) smażony na maśle z płatkami migdałowymi i
parmezanem
> 4. Grzyby ( mieszane suszone ) w śmietanie
>
> - mały wybór, ale w końcu to po wigilii :)
>
> Kolacja :
>
> dogrywka wigilijna + kiełbasy, szynki, balerony oraz oczywiście własnej
> roboty pasztet.
>
> To na razie na tyle.
> Smacznego życzę.
> Jeśli ktoś chce jakiś przepis niechaj się na forum odezwie.
>
>
> --
> ostry
>
>
|