Data: 2004-09-14 07:56:11
Temat: Re: jabłka z kruszonką :)
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
>>Jabłka pokroić w talarki i ułożyć na blasze.
>>Posypać cukrem i cynamonem.
>
>
>
> a jak te jablka zachowuja sie po upieczeniu? Nie są przyklejone do formy, da
> się to jakoś wyjąc w jednym kawałku na talerz?
Ja bym tę formę czymś wysmarowała. Przysmażam czasem plasterki jabłka
do mięsa i z patelni zdejmuje bez problemu.
> Pierwszy raz spotykam się z taką kolejnością, ze najpierw jabłka a dopiero
> na nie ciasto...
Może być ciekawe, mniej ciasta. Zaeksperymentuję z mąką
kukurydzianą i oczywiście z prawdziwym masłem - może będzie
jeszcze jeden deser dla alergika :-))
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|