Data: 2006-06-20 15:24:16
Temat: Re: jak -krem z bitej śmietany i budyniu?
Od: "Chesky" <c...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "yewka" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e7629d$l3v$1@news.onet.pl...
> Witam i prosze o pomoc: jak się zabrać za krem jak w tytule. Jadłam kiedyś
> coś takiego; smak i puszystośc bitej śmietany a konsystencja budyniu.
> Wymieszać jedno z drugim to chyba za mało, czego dodac?
> pozdrawiam
sprobuj moze najpierw osobno budyn ale finalnie rzadszy czyli wiecej mleka dodaj,
i pozniej do ostygniecia (przykryj czyms, nie zrobi sie wtedy kozuch),
po wiekszym ostygnieciu daj do schlodzenia do lodowki.
Po kilku godz ubij bita smietane, najlepiej kremowka,
daj do jakies miseczki i wsyp cukier wanilinowy, ubij
na mocno sztywno ale ostroznie by maslo sie nie zrobilo.
Pozniej wymieszaj bita razem z budyniem ale nie mikserem
delikatnie lyzka.
To tyle mojej idei.
-
|