Data: 2007-01-12 11:20:15
Temat: Re: jak odmierzyć 100gr.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:eo7qj4$54d$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eo7jco$f82$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
> (ciach)
>>>>>>Jeżeli kostka ma 250g (niektóre kostki mają kreski co 50g) wystarczy
>>>>>>odciąć 1/5 kostki, a resztę podzielić na dwie części, 100g ma rozmiar
>>>>>>40x70x38mm.
>>>>>
>>>>> Problem tym "wiekszy" ze kostki aktualnie maja.. 200 gram (w
>>>>> wiekszosci)
>>>>> :-)))))
>>>>
>>>> KASIA MA 250 !!! POMIARY DOKONANE NA "GRUNCIE"!!!
>>>
>>> Wyjatek potwierdza regule
>>
>> To nie wyjątek - kostki wykonywane są w kilku rozmiarach...
>
> W tym problem ze gros "kostek" dawniej wykonywanych jako 250 gram... teraz
> wykonywana jest jako 200 gram...
> Cena niby nie wzrosla.. prawda? a podwyzka zostala ukryta wlasnie w
> zmniejszeniu gramatury
> Chodzi glownie o masla, ale i margaryny tez juz w to weszly (moze nie
> wszystkie, lecz wydaje mi sie ze z czasem... wszyscy producenci "na to
> wpadna" )
To żadna tajemnica - ale gramatura jest różna, ponieważ zapotrzebowania też
są różne.
Tłuszcze mają to do siebie, że jełczeją.
Prostuję informację mam dwie kostki Kasi po 250g sklejone razem - torebką
rodzynek jako gratisem. ;-P)))
Nie bywam w sklepach - żona kupuje, więc nie wim, jak jest ale widziałęm
kostki po 0,5 kg, a tu mowa była o wiaderku 1kg. Po prostu oferta coraz
bardziej zróżnicowana...
|