Data: 2003-03-16 16:42:19
Temat: Re: jak robicie.....
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Jo'Asia" <J...@r...art.pl>
> Maciachowa wystukała w wiadomości
> <k...@4...com>:
>
>> i wszystko recznie w kostke krojone. zadnych maszynek siekajacych nie
>> uzywam- to wazne.
>> Kiedys zostalam poczestowana salatka jarzynowa starta na tarce na
>> duzych oczkach, i mimo ze byly w tj salatce wsie skladniki niezbedne-
>> to mi nie zasmakowala. Taka jakas "rozciapana" byla :-))
Nie da sie ukryc, dobra salatka jarzynowa, to pracowita salatka :-)
>
> Polecam sitko do warzyw - ręcznie kroimy w plasterki, plasterki
> przeciskamy przez sitko, wychodzi kostka. Ale warzywa nie mogą
> być rozgotowane - bardzo dobrze sitkiem traktuje się jabłka.
> Jo'Asia
Joasiu... po co na plasterki?
Wciska sie w te kratke nasze ugotowane warzywko na okreslona przez nas samych
glebokosc i przekreca sie w prawo lub lewo [zalezy od
prawo lub leworecznosci :-)]
I w ten sposob powstaja kosteczki.
Szkoda tylko, ze ta kratka jest mimo wszystko dosc duza, ja bym ja chetnie widziala
mniejsza o jedna czwarta - nie pisze ulamka, bo
cuda lubia wychodzic chociaz - zaraz sprobujemy dla eksperymentu jak to wyjdzie: 1/4.
Pozdrowka :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.462 / Virus Database: 261 - Release Date: 2003.03.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|