Data: 2002-05-06 08:13:36
Temat: Re: jak rozmrozic chleb?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > teraz to już po ptokach, ale następnym razem pokrój ten bochenek na
> > kromki przed zamrożeniem, duużo wygodniej. Ja tak robię i rozmrażam w
> > kuchence mikrofalowej na "małym ogniu". To samo możesz robić z
> > bochenkiem, możesz go też dać do piekarnika, ale wszystko na
> > średniotemperaturowo, bo się glut zrobi.
> >
> > Waldek
>
> A podobno mozna go tak zrobic w piekarniku, zeby byl chrupki i pachnacy i
> udawal swiezutki chlebus?
tak, ale temperatura nie za duża, bo spalisz skórkę, a w środku lody o
smaku chlebowym. Najpierw rozmrozić, wolno, potem możesz na 2-5 minut
podkręcić piekarnik.
Waldek
|