Data: 2000-08-22 04:49:14
Temat: Re: jak sie przygotowyje wan-tamy ?
Od: "f." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Diabella <d...@g...pl> wrote in message
news:jrDn5.7289$194.178494@news.tpnet.pl...
> Kupilam papier ryzowy , ale nadal nie moge poradzic sobie ze smazeniem ,
co
> sie daje do nadzienia
>
Jezeli to maja byc won-tony, czyli chinszczyzna w ksztalcie pierozkow albo
raczej w ksztalcie uszek ktore sie robi do barszczu na wigillie , to caly
sekret polega, ze nadziewa sie je jesli juz miesem to mielonym, surowym
miesem ( a nie juz ugotowanym ). Mozna z dodatkiem warzyw mozna samymi
warzywami a potem gotuje na parze lub smazy jak frytki, albo smazy juz
ugotowane. Trzeba poeksperymentowac.. Jesli to maja byc wan-tany, to sorry
ale nie wiem z czym sie to je....
Przykladowa strona z won-tonami:
http://www.looksmart.com/eus1/eus52213/eus52842/eus2
34187/eus174893/eus56700
4/eus224813/eus174905/eus568702/eus568694/r?l&izbe&
Pozdrawiam
F.
|