Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Yenefer" <y...@N...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak sie robi blok?
Date: Wed, 15 Oct 2003 12:57:51 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 28
Sender: y...@b...pl@uy106.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <bmj97j$96l$1@news.onet.pl>
References: <bmhmp0$i58$1@atlantis.news.tpi.pl> <bmhov4$43k$1@news.onet.pl>
<bmipec$tgk$1@news.polbox.pl>
NNTP-Posting-Host: uy106.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1066215475 9429 80.54.105.106 (15 Oct 2003 10:57:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Oct 2003 10:57:55 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176427
Ukryj nagłówki
> A ja sie zapytam to czy to wychodzi taki blok jak to kiedsys byl, czy taki
> jak teraz robia?
> Kiedys, daaaaaaaaaawno bylo cosik takiego jak blok i byl bardzo dobry,
> niedawno w sklepach
> probowalem znalezc ale niestety nie udalo mi sie.
Wiem o czym mówisz. Pare albo nawet parenascie lat temu mozna bylo kupic w
sklepach blok. Byl strasznie twardy, kruchutki i pyszny, z kawalkami
wafelkow lub orzechami. Ja tez nie zapomnie jego smaku, nigdy.... ten domowy
nie wychodzi taki, chociaz gdyby go potrzymac kilka miesiecy to moze by
wyszedl :))) Ten jest bardziej miekki, nie ma tego charakterystycznego
smaku. Przyznam ze rowniez szukalam takiego sklepowego bloku, pare lat temu
jak juz nigdzie w sklepach go nie bylo. i udalo mi sie go znalezc w
Warszawie w Hali Marymonckiej na stoisku ze slodyczami :) Super byl.... Co
tydzien tam po niego jezdzilam :) Ale teraz nie mieszkam juz w Warszawie i
jakos tam nie zagladam. Nie wiem czy jeszcze jest czy nie.... Ale jak mi
teraz przypomniales to nie wiem czy nie pojade sprawdzic :)))) Pozdrawiam i
ciesze sie ze nie tylko za mna chodza takie przysmaki sprzed lat :)
BTW Pamietasz moze takie cukierki w czekoladzie z masa z kruszonymi waflami
w kolorze bialo bezowym bardzo krucha, podobna konsystencja do bloku, z
przewazajacym aromatem migdalowym? Byly pakowane w male plastikowe
przezroczyste torebki, zawiazane gumka recepturka, z wlozona biala albo
bezowa karteczka informujaca o zawartosci. teraz podobne cukierki produkuje
solidarnosc, ale to niestety nie to-sa o wiele gorsze choc moze nieco
podobne w smaku.... ach nie ma to jak wspomnienia z dziecinstwa :)))
Pozdrawiam Yenefer
|