Data: 2003-10-16 06:07:42
Temat: Re: jak sie robi blok?
Od: "Janusz" <j...@a...net.pl.nospam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Yenefer" <y...@N...wp.pl> wrote
> Wiem o czym mówisz. Pare albo nawet parenascie lat temu mozna bylo kupic w
> sklepach blok. Byl strasznie twardy, kruchutki i pyszny, z kawalkami
> wafelkow lub orzechami.
No dokladnie. Wydaje mi sie, ze ta twardosc i kruchosc pochodzila od tego,
ze to bardzo
mocno prasowali jakas prasa, zbijali po prostu w blok:) Dobrze kombinuje?
No i wlasnie ja tez tego szukam i nici:( Jest tylko chalwowy i koniec.
ech...
Jak jest popyt to i podaz powinna byc:) Poki co przeynajmniej jest nas dwoch
;)
Moze troche maly popyt:)
> Warszawie w Hali Marymonckiej na stoisku ze slodyczami :)
No niestety z Gliwic do Wawy mam za daleko:(
> Pozdrawiam i ciesze sie ze nie tylko za mna chodza takie przysmaki sprzed
lat :)
Nio, nie wszystko co stare jest be:) Byly dobre rzeczy z tego okresu :)
> BTW Pamietasz moze takie cukierki w czekoladzie z masa z kruszonymi
waflami
> w kolorze bialo bezowym bardzo krucha, podobna konsystencja do bloku, z
> przewazajacym aromatem migdalowym?
Do tego opisu niestety nic nie umiem dopasowac. Ale jak byly migdaly to
musialo byc super:)
A pamietacie male zielone groszki o smaku jablkowym? O ile sie nie myle, to
byly kawalki
suszonych jablek w jakiejs polewie, takie malutkie w przezroczystym
opakowaniu zgrzewanym.
Pozdrawiam,
Janusz
|