Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.gazeta.pl!news.polbox.pl!not-for-mail
From: "Janusz" <j...@a...net.pl.nospam.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak sie robi blok?
Date: Thu, 16 Oct 2003 08:07:42 +0200
Organization: Swiat Internet S.A. - Grupa Netia
Lines: 40
Message-ID: <bmlcja$l4u$1@news.polbox.pl>
References: <bmhmp0$i58$1@atlantis.news.tpi.pl> <bmhov4$43k$1@news.onet.pl>
<bmipec$tgk$1@news.polbox.pl> <bmj97j$96l$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.186.71.132
X-Trace: news.polbox.pl 1066284458 21662 213.186.71.132 (16 Oct 2003 06:07:38 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Oct 2003 06:07:38 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176503
Ukryj nagłówki
"Yenefer" <y...@N...wp.pl> wrote
> Wiem o czym mówisz. Pare albo nawet parenascie lat temu mozna bylo kupic w
> sklepach blok. Byl strasznie twardy, kruchutki i pyszny, z kawalkami
> wafelkow lub orzechami.
No dokladnie. Wydaje mi sie, ze ta twardosc i kruchosc pochodzila od tego,
ze to bardzo
mocno prasowali jakas prasa, zbijali po prostu w blok:) Dobrze kombinuje?
No i wlasnie ja tez tego szukam i nici:( Jest tylko chalwowy i koniec.
ech...
Jak jest popyt to i podaz powinna byc:) Poki co przeynajmniej jest nas dwoch
;)
Moze troche maly popyt:)
> Warszawie w Hali Marymonckiej na stoisku ze slodyczami :)
No niestety z Gliwic do Wawy mam za daleko:(
> Pozdrawiam i ciesze sie ze nie tylko za mna chodza takie przysmaki sprzed
lat :)
Nio, nie wszystko co stare jest be:) Byly dobre rzeczy z tego okresu :)
> BTW Pamietasz moze takie cukierki w czekoladzie z masa z kruszonymi
waflami
> w kolorze bialo bezowym bardzo krucha, podobna konsystencja do bloku, z
> przewazajacym aromatem migdalowym?
Do tego opisu niestety nic nie umiem dopasowac. Ale jak byly migdaly to
musialo byc super:)
A pamietacie male zielone groszki o smaku jablkowym? O ile sie nie myle, to
byly kawalki
suszonych jablek w jakiejs polewie, takie malutkie w przezroczystym
opakowaniu zgrzewanym.
Pozdrawiam,
Janusz
|