Data: 2006-04-18 15:31:56
Temat: Re: [jak] skórki kandyzowane
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Winnie napisał(a):
> Jak zrobić skórki kandyzowane?
> Szczegółowo poproszę :)
Masz szczegółowo:
Moczysz skórki pomarańczowe przez dzień lub dwa, zmieniając wodę.
Okrawasz ten biały miąższ z nich. Gotujesz syrop z 40 dag cukru i
dwóch szklanek wody.
Gotujesz skórki w syropie pół godziny. Następnego dnia znów gotujesz
skórki w tym syropie, kolejnego dnia tak samo.
Jeśli chcesz suche skórki, wyjmujesz je na sito, osączasz, posypujesz
drobnym cukrem, wkładasz do dobrego rondelka, mieszasz na gazie chwile,
by się pokryły cukrową glazurą, rozkładasz na tacy, by wyschły, wkładasz
do słoików.
Jeśli chcesz mieć mokre, zalewasz po prostu w słoiku syropem, w którym
się gotowały, ja to na wszelki wypadek jeszcze chwilę pasteryzuję.
--
pa, BBjk
|