Data: 2001-12-23 18:00:04
Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: "Marta" <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja jeszcze robilam lubier w taki sposob ze podgrzewalam 2 lyzki wody z
lyzeczka
masla i duza iloscia cukru pudru.
(w tym roku mi nei wyszedl bo nie chcial zastygac)
najlepszy lukier wychodzil mi kiedy zmieszalam bialko jajka z duza iloscia
cukru pudru szybciutkozasychal az bylam zdziwiona ze pierniczki sie nei
kleily
Pozdr.
Marta
Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25C559.C9700196@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
> > pozdr.Alex
> >
> >
>
> O matko, to nie wiem, to nie wiem. Chodzi o przezroczysty lukier czy
> biały?
> Bo można wsypać cukier puder do garnuszka, podlac odrobiną wody i
> mieszać, a jak zacznie gęstniećto polać ciasto.
> Można tez zrobić lukier na samym soku z cytryny.
> A można z białka i cukru pudru.
>
> Wkn
>
|