Data: 2005-10-26 06:56:52
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"AniaM" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>
> "Maria" <m...@n...pl> wrote in message
> news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
>> słoikach.
>> Maria
>>
>>
> Polecam sprawdzony przepis:
> 5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
> marchew
> ziele angielskie
> liść laurowy
> kminek
> 1 cebula
> Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
> pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
> kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
> pasteryzowac.
> Anna
>Oczywiscie kapusta ma byc szatkowana a nie szadkowana
Anna
|