Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak upiec brzdaca ;-) Re: jak upiec brzdaca ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak upiec brzdaca ;-)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.on
et.pl!newsgate.pl
From: b...@d...com.pl (Herbatka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak upiec brzdaca ;-)
Date: 25 Aug 2002 18:38:55 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 41
Message-ID: <002101c24c55$b8d20d20$0200a8c0@tea>
References: <akajar$aa$1@aquarius.webcorp.pl> <akav59$mqd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1030293535 14984 192.168.240.245 (25 Aug 2002 16:38:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Aug 2002 16:38:55 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id SAA22573
for <p...@n...pl>; Sun, 25 Aug 2002 18:38:39 +0200
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id SAA22573
for <p...@n...pl>; Sun, 25 Aug 2002 18:38:39 +0200
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id SAA22573
for <p...@n...pl>; Sun, 25 Aug 2002 18:38:39 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121974
Ukryj nagłówki


----- Original Message -----
From: "Ti`Ana" <y...@g...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, August 25, 2002 6:03 PM
Subject: Re: jak upiec brzdaca ;-)


> Hej Bogna :) Poznań jak widzę atakuje pl.rec.kuchnia :)
>
> Mam przepis, sprawdzany wiele razy w rodzinie, jak mnie na świecie nie
było,
> bo to babciny.
> Biszkopt:
> 5 dużych jaj, 18dag mąki, 18 dag cukru - piana + cukier + żółtka + mąka,
> piec ok. 180-200 stopni
> Krem:
> 4 śmietanki, najlepiej 18% rozmiksować z 1/2 szklanki cukru
> 5 łyżeczek kakao i dwie łyżeczki cukru rozrobic i zagotować w 1/2 szklanki
> mleka, wystudzić
> 8 łyżeczek żelatyny rozrobic w 1/2 szklanki wody gorącej, wystudzić
> do śmietanki powoli wlewać przestudzone kakao i żelatynę i miksować
> włożyc do lodówki na jakiś czas, troszkę mieszać i jak już zacznie ładnie
> gęstnieć to na biszkopt i heja znowu do lodówki!
>
> przepraszam za taką lakoiczną formę, ale odtwarzam to z notatek z domowego
> zeszytu :)
> proporcja na dużą blachę
> smacznego dla Ciebie i city :)
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
> Jestem kobietą niezależną, nic ode mnie nie zależy.
No, to brzmi duzo bardziej wiarygodnie, niz przepis, ktory znalazlam w sieci
:-)
Herbatka efemeryczno-kanibalistyczna brzdacojadka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.08 Ti`Ana
25.08 `bogna
25.08 `bogna
25.08 Krysia Thompson
25.08 `bogna
25.08 Krysia Thompson
25.08 Joanna Duszczynska
25.08 Krysia Thompson
25.08 Joanna Duszczynska
25.08 `bogna
25.08 Joanna Duszczyńska
25.08 `bogna
25.08 Joanna Duszczyńska
25.08 Krysia Thompson
25.08 Krysia Thompson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6