Data: 2002-08-25 16:38:55
Temat: Re: jak upiec brzdaca ;-)
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Ti`Ana" <y...@g...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, August 25, 2002 6:03 PM
Subject: Re: jak upiec brzdaca ;-)
> Hej Bogna :) Poznań jak widzę atakuje pl.rec.kuchnia :)
>
> Mam przepis, sprawdzany wiele razy w rodzinie, jak mnie na świecie nie
było,
> bo to babciny.
> Biszkopt:
> 5 dużych jaj, 18dag mąki, 18 dag cukru - piana + cukier + żółtka + mąka,
> piec ok. 180-200 stopni
> Krem:
> 4 śmietanki, najlepiej 18% rozmiksować z 1/2 szklanki cukru
> 5 łyżeczek kakao i dwie łyżeczki cukru rozrobic i zagotować w 1/2 szklanki
> mleka, wystudzić
> 8 łyżeczek żelatyny rozrobic w 1/2 szklanki wody gorącej, wystudzić
> do śmietanki powoli wlewać przestudzone kakao i żelatynę i miksować
> włożyc do lodówki na jakiś czas, troszkę mieszać i jak już zacznie ładnie
> gęstnieć to na biszkopt i heja znowu do lodówki!
>
> przepraszam za taką lakoiczną formę, ale odtwarzam to z notatek z domowego
> zeszytu :)
> proporcja na dużą blachę
> smacznego dla Ciebie i city :)
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
> Jestem kobietą niezależną, nic ode mnie nie zależy.
No, to brzmi duzo bardziej wiarygodnie, niz przepis, ktory znalazlam w sieci
:-)
Herbatka efemeryczno-kanibalistyczna brzdacojadka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|