Data: 2005-04-25 13:50:51
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik PeBe napisał:
> Użytkownik "Tomasz Dajczak" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d4dsg9$jsi$1@news.onet.pl...
>
>
>>Ja często piekę schabik w worku do pieczenia. Przed zamknięciem worka
>>wlewam do środka odrobinę wody lub wina - nie ma wtedy szans aby mięcho
>>wyschło.
>
>
> hmmm,ja tez pieke w worku,ale efekt jest bardzo suchy-jak to mozliwe???:)
> Pawel
Suchośc schabu to efekt przepieczenia przedewszystkim, schabik przepiec
łatwo, 5 minut za późno i po ptokach, trzeba uważac równie mocno jak
przy ludowej antykoncepcji ;)
Do wora drania i 200 przez godzinę i 10 min waga 1-1,5 kg, pod koniec
czasami rozcinam i maxa daję przez 5 min i dalej soczysty zostaje.
Jak nie spieprzyc z czasem to pyszny wyjdzie.
|