Data: 2012-05-15 10:30:55
Temat: Re: jaka kuchenka gazowa
Od: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Karol Piotrowski wrote:
> On May 9, 1:13 am, "kogutek" <s...@N...gazeta.pl> wrote:
>> Chyba w Mozambiku albo Mongolii tak jest jak piszesz. W Polsce teraz
>> w restauracjach całe gotowanie i smażenie idzie w piecach
>> konwekcyjnych. Oczywiście należy zadać pytanie co miałeś na myśli
>> pisząc restauracja.
> Chcesz mi powiedziec, ze ten 25 litrowy garnek z bulionem wkladam do
> pieca konwekcyjno-parowego?
>
> Piece konwekcyjno-parowe sa doskonalymi urzadzeniami, ale nie
> zastepuja calej kuchni. Prosze powiedz mi, jak sie smazy przegrzebki w
> takowym, albo przewraca nalesniki (w nouvelle cousine tez czasem
> pojawia sie taka wiejska i trywialna potrzeba):)
kogutek w swojej restauracji takich frykasów nie podaje.
|