Data: 2003-05-15 21:26:11
Temat: Re: jaka to przyprawa?
Od: maruda <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. napisał:
> Dans la news:ba0dr2$6he$1@atlantis.news.tpi.pl,
> Piotr/inw <i...@a...wytnij.alto.com.pl> a écrit:
>
>>>Ten charakterystyczny zapach może być zasługą tymianku, który
>>>wchodzi w skład wielu "południowych" przypraw.
>>
>>Właśnie podejrzewam jakąś mieszankę - bazylię, oregano oczywiście
>>zawsze dodaję. W połączeniu z czosnkiem i oliwą jest to prwaie,
>>prawie - ale jednak czegoś brakuje. I tego właśnie nie wiem:)
>
>
> No to ja stawiam na rozmaryn, charakterystyczny dla kuchni toskanskiej.
> No to juz chyba wszystkie mozliwosci wyczerpalismy :-)
>
Jeszcze został lubczyk, choć jego delikatny aromat przypominający maggi,
jest trudny do pomylenia.
|