Data: 2003-01-22 11:29:13
Temat: Re: jakie kotleciki do chleba?
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aga" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b0lmkh$k4$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Zazwyczaj jak jezdze na narty to robie kanapki z kotletem w srodku (zeby
> miec sile jezdzic:)). Robilam na zmiane standardowe sznycle albo kotleciki
z
> kurczaka ale to juz mi sie przejadlo.
> Macie moze jakies pomysly co jeszcze mozna zrobic?
> Dzieki za pomoc
> Aga
zrob zwykle mielone ( ja robie bez dodatku bulki ) z miesa: szynki
wieprzowej i usmaz odpowiedniej wielkosci na smalcu.Potem zostaw je na
patelni aby ostygly w tym smalczyku- mozna je raz obrocic na druga
strone.Beda niezwykle soczyste.Na zimno mozesz je pokroic wzdluz na
total-plastry i do kanapki. Normalnie smaze na oleju, ale w plener
zdecydowanie polecam smalec.Do takiej kanapki mozesz kilka malych kleksow z
papryki wegierskiej ( pasta w czerwonej tubce- cirka 3,50 zl) dla
zaostrzenia smaku. Pychota.
Jola L-L
|