Data: 2005-11-15 11:46:59
Temat: Re: jeszcze lasagne
Od: "Magdalena" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlcfuk$n2j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Oczywiście, bardzo potrzebuję "chudych" przepisów. Byle tylko nie
> wymagały trzech tysięcy wymyślnych składników, bo takie często spotykam.
Aha
> i bez soi, ciecierzycy itp. Bardzo Ci dziękuje.
Eeee, nieee, to calkiem zwykle jedzenie tylko zmodyfikowane :-)
Np. "prawie pomidorowa" pycha. I to nawet wg nie odchudzajacych sie gosci.
Gotuje normalnie rosol na kawalku drobiu z duza iloscia warzyw, nastepnie
wszystkie warzywa wyciagam i ...daje psom, mieso obieram i wrzucam do zupy
tylko chude.
Gotuje na parze warzywa: marchewke, brokuly, kalafior, ze dwa srednie
ziemniaki, seler, seler naciowy, pietruszke itd, generalnie to co mam, tak,
zeby wyszedl caly koszyczek. Ugotowane warzywa do miksera, do tego
koncentrat pomidorowy albo pomidory z puszki, albo sok pomidorowy i miksuje
tak dlugo az wyglada jak bobofrut czy inne takie.
To do zupy i powstaje gesta zupa, ktora mozna sie porzadnie najesc i nie ma
miliona kalorii. Nie daje juz makaronu.
Lody robie tak: kilka zoltek +chudy twarog+jogurt naturalny+troche
slodziku+owoce. Miksuje, do zamrazalnika. Generalnie robie 'na oko', czasem
na koniec dodaje jakies orzechy.
Golabki tak jak zwykle ale farsz z miesa mielonego drobiowego +pieczarki
(bardzo drobniutko)+cebula+czosnek+pietruszka+jedno jajko+przyprawy. Po
zawinieciu w kapuste nie smaze ich juz tylko od razu dusze. Sosu nie
zageszczam.
Tarte robie na ciemnej mace (i cienko ciasta), a na gore wrzucam bardzo duzo
farszu. Dobry jest z duszonego szpinaku z pieczarkami, odrobina skwarek i
ostrymi przyprawami.
Spagetti dokladnie tak jak sos na lasagne, z samych warzyw, dodaje jeszcze
duzo, najlepiej swiezych, ziol
Jak mi sie cos przypomni to napisze.
Magda
|