Data: 2004-04-17 21:13:25
Temat: Re: kajmak
Od: "Clio" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:00af01c424a6$8a288960$9100a8c0@ap.siedlce.pl...
> Zrobiłam takie mleko skondensowane słodzone, gotowałam 4 godziny i wyszła
mi
> taka masa, ale ja jakoś spodziewałam się, że to będzie ciągnęło się jak
> karmel. Miało być na snikersa, w rezultacie wyszedł taki "mażący", tj,
> rozłaził się i nie wiem czy to ja sobie coś wyobraziłam, czy coś mi nie
> wyszło. Odpowiedzcie!
To chyba takie zawsze wychodzi. Moja mama na mazurka "zestalonego" (twardy
kajmak) to gotowala zwykle mleko z cukrem mieszajac przez wiele godzin.
Moze po wlozeniu do lodowki to zastyga. Niektorzy tu robia z tego krowki,
ciekawe jak?
Iza
|