Data: 2001-09-18 08:54:47
Temat: Re: karkowka
Od: "Claudie" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja zawsze najpierw nacieram karkowke przyprawami. Robie w niej male dziurki
i wpycham po kawalkach czosnku a nastepnie dusze w rondlu na wlasnym
tluszczu a potem zalewam woda.
Pod koniec duszenia kroje na kawaleczki. Palce lizac.
Sos mozna urozmaicic jakimis warzywkami - papryka, baklazanem albo cukinia -
pamietajac o tym, zeby dodac je pod koniec duszenia, bo inaczej bylyby w
postaci papki.
smacznego
C.
Dorota B. <D...@b...pl> wrote in message
news:9o71me$4uh$1@news.tpi.pl...
> Mam kawalek karkowki (ok. 0,5 kg.). Chce ja zrobic dzisiaj na obiad.
> Poradzcie, jak ja upitrasic zeby byla miekka i soczysta
>
> Z gory dziekuje
> Dorota
>
>
|