Data: 2004-02-01 15:20:42
Temat: Re: karkówka
Od: <a...@c...bez.tego.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneta <a...@t...pl> wrote:
> w właśnie dostałam w prezencie kawał (bedzie tego ponad kilo) pieknej
> świeżej karkówki (zwierz poległ wczoraj)i teraz pytanko co z tego
> zrobić. a dodam iż owe miesko leży na balkonie natarte czosnkiem i
> majerankim. poleccie coś dobrego tak by nakarmic 12 apostołów" co
> przyjadą w niedziele na podwójne urodziny- moje ( a co pochwale sie) i
> mojego szkraba.
Weź potnij dosyć cienko, tłuczkiem utłucz i zamarynuj w czymść
delikatnie musztardowo-octowo-miodowym. Potem zrób na grillu, jeśli
możesz, jeśli nie, to na patelni grillowej (jeśli masz), a jeśli nie, to
już nie wiem.
Możesz też dobrą pieczeń w trybie standardowym wykonać: nasolić, natrzeć
czosnkiem. Obsmażyć na gorącej oliwie na rumiano ze wszystkich stron i
do piekarnika. Doskonałe mięso do takich prostych rzeczy.
[a]
|