Data: 2001-11-09 15:20:50
Temat: Re: kartacze
Od: <g...@c...jussieu.fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dokladnie rzecz biorac sa to takie duzo wieksze pyzy formowane w ksztalt
> cugar stad na Litwie zwane cepelinami a w niektorych regionach Polski
> szczurami. Nadziwa sie to nie tylko miesiem. Dosc popularnym nadzieniem sa
> grzyby. Podbnie jak pyzy dobrze czuja sie w sosie. Kartaczami czestowano
> papieza podczas jego pobytu na Suwalszczyznie w opactwie na Wigrach, gdzie
> jest dosc przyzwoita stolowko-restauracja. Danie uchodzi za regionalne
> wlasnie tam
> Czarek
Chcialbym zauwazyc, ze owe wspomiane wyzej kartacze (mniam mniam). Je sie
rowniez na polodniowym-wschodzie Polski.
K_B
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|