Data: 2012-06-01 21:29:05
Temat: Re: kasza gryczana w zupie, jakie pszyprawy?
Od: Bożena <newsowe@__gmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stokrotka" <o...@g...pl> wrote in message
news:jqb2jv$7pa$1@inews.gazeta.pl...
|
| > A dlaczego nie chcesz uzywać mąki gryczanej? Przecież to ta sama kasza,
| > tylko zmielona.
| Ten sam smak, to nie ma dla mnie znaczenia, czasem mielę, a do zupyuważam,
| ze nie należy, jedna robota mniej.
Ależ nie, nie chodziło mi, żeby makę dawać do zupy, a tylko używać tej mąki
np. do ciast, chleba czy nalesników - jako dodatek do zwyklej mąki pszennej.
Do zupy nie ma sensu. A i nie trzeba tego mielić własnoręcznie, można kupić
gotową. Zawsze to mniej roboty :)
| Mi pasuje raczej włśnie do żurku, tylko w pomidorowej jest okropna.
Gryka chyba wcale się nie komponuje z pomidorami... Żurek jest bliższy
tradycyjnym polskim sosom, więc szybciej. Chociaż mi dalej jakoś nie leży...
ale to moze dlatego, że ja gryczaną dodaje do zup a la krupnik czy wschodnia
ogórkowa, a żurek i "na goło" pyszny jest :)
Bożena.
|