Data: 2001-09-14 10:00:31
Temat: Re: kasza jeczmienna
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9nsjka$drn$1@news.tpi.pl...
>
> Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
> news:3ba1d166@news.vogel.pl...
> > >
> > Dzis robie papryke faszerowana - do farszu daje kasze, bo ryz dla mnie
> jest
> > mdly.
> >
> a co jeszcze do tego farszu? pieczarki? bardzo lubie faszerowana papryke,
> mozesz napisac dokladniej jak ja robisz ?
> Asia
Ja robie w wersji wege:
ugotowałam szklanke kaszy na gesto i szklanke soczewicy tez na gesto, moze
jeszcze dodam troche proteiny sojowej, do tego smazona cebula (mozna
oczywiscie pieczarki), przyprawy, ze 2 jajka,wyrobic farsz, wszystko
wepchac do papryki,
ja to ukladam w naczyniu, podlewam wodą i do piekarnika na godzine albo
troche wiecej (zeby papryka byla miekka) i gotowe.
mozna podac z sosem ze swiezych pomidorów.
pozdrawiam
Basia
>
>
|