Data: 2004-02-03 16:43:15
Temat: Re: kasza jęczmienna - prozaiczne pytanie
Od: "Qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Witam krajanow i krajanki!
Potrzeba: szklanka i jeszcze dwie lyzki kaszy, lyzka tluszczu, kostka bulionu
grzybowego albo rosolu z kury albo wody z sola.
Tluszcz rozpuscic na patelni labo w garnku.Wsypac SUCHA kasze. Obsmazyc, no,
przemieszac porzadnie z tluszczem - na ogniu!.Zalac pol litrem plynu ( woda
labo cos z kostki).Zamieszac. Przykryc. Zmniejszyc gaz na minimum.Nie mieszac,
nie zaglondac, gotowe po 20 minutach pod warunkiem, ze to nie peczak.
Niestety, gryczana sie tak nie daje :((((
Qd wielbicielka kasz wszelakich
hej
>
> mam pytanie
> jak ugotowac kaszę jeczmienną, aby była sypka, nie kleista?
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|