Data: 2002-02-25 14:56:22
Temat: Re: kaszanka
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 3) Biala ??? Uojojojjj... na pewno kaszanka ??? A moze ja mysle o czyms
> innym.
>
Jeszcze wczoraj też bym się zdziwił, ale godzinę temu żona taką przyniosła
ze sklepu. Gryczana, na podrobach, ostro przyprawiona i bez krwi. Proponuję
pieczoną w piekarniku na ruszcie. Po wyjęciu rozkroić ostrożnie ostrym nożem
wzdłuż przez środek, ale tak nie do samych końców, coby się nie rozpadła. W
rozkrojone miejsce nałożyć przysmażonej ma maśle cebuli, oraz posypać natką
pietruszki, lub posiekanym szczypiorem. Podać z kiszonym ogórkiem,
musztardą, pieczywem. Smacznego!!
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas )
ICQ 14539957
|