Data: 2003-05-16 11:06:44
Temat: Re: kaszanka
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No i brzuszek pełny, choć z łakomstwa mogłabym nieco jeszcze wcisnąć.
Było przesmaczne, właśnie o takie cudo mi chodziło.
Podsmażyłam małą kiełbaskową kaszankę posypaną ziołami prowansalskimi i gdy
skóreczka zrobiła się chrupiąca niczym z grilla, to obłożyłam ją musem
jabłkowym, by i on nabrał nieco temperaturki, po czym pożarłam z sałatką
pomidorowo-sałatową ze smoczym apetytem. Jutro pewnie powtórzę.
Warto pewnie też wypróbować z jabłkami i porównać.
Mam nadzieje, że temat nie wyczerpany, bo mam w zapasie jeszcze parę kilosów
kaszanki i ochotę na nowe doświadczenia kulinarne.
Danka
|