Data: 2004-11-07 23:08:53
Temat: Re: kasztany jak gotować
Od: "Gerbil" <m...@N...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "RGW" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cmm7rd$pt8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
> OK, to jak i ile czasu ??
>
> robert
>
>
Jeżeli kupiłeś w polskim markecie, a nie na straganie we Włoszech to jeśli
je upieczesz dostaniesz mało smaczne cuś. Te sprzedawane w Polsce są zbyt
wysuszone by je tylko opiec. Dlatego należy je troszę podgotować lub zalać
wrzątkiem i zostawić do"odżycia". Potem je nacinasz ostrym nozykiem i albo
do piecyka na 15-20 minut albo na gorącą patelnie. Jak ich nie natniesz to
ci wybuchną.
Jeżeli je kupiłeś na południu Europy, masz szanse że są świeże i od razy
naciąć i na blachę. We Włoszech są specjalne patelnie, które wkłada się w
ognisko lub w kominek. Możesz je polać roztopionym masłem, miodem i palce
lizać.
Mają specyficzny smak, więc nie każdy je kocha.
Pozdrawiam
Gerbil.
|