Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Konrad Kosmowski <k...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kebab (pytanie zza slupa)
Date: Thu, 18 Aug 2005 14:02:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <9...@k...ath.cx>
References: <de1shk$ljp$2@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: qt61.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1124366561 11675 80.55.45.61 (18 Aug 2005 12:02:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Aug 2005 12:02:41 +0000 (UTC)
X-Face: NRDu]._'AgcjqFgK`HM[2E|t&y|`vTlw$|Kfj4c0*hleIZ3=kd$<$I]xP3`VNomq"Y1m6E;
:Q2Hmg@`xdS/CNS*.C3.9\pk}E|o=|q2.)%N*fe/x'AAIa|"!Ou
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246219
Ukryj nagłówki
*** Theli <g...@w...pl>:
> Czy probowal ktos z was kebab Knorra (zestaw: buleczki, przyprawa do
> miesa i sos czosnkowy)? Jakie wrazenia? Waryo, czy lepiej isc do
> Turka? Oczywiscie nie interesuja mnie odpowiedzi ,,lepiej samemu
> zrobic'', bo i tak nie zrobie ;) ale wszelkie uwagi zaslupie mile
> widziane.
Yyy mi się wszystko co Knorra niezbyt dobrze kojarzy. Ja robię sobie
sandwicze (bo kebab to to nie będzie, ten Knorra również) tak:
Pierś kurczaka pocięta w drobne paseczki (ok. 3cm), zalewam to oliwą i
doprawiam przyprawą do gyrosa (zapomniałem jakiej firmy), tak leży jeden
dzień w lodówce. Następnie robię sobie te kurczaki na grillu (można w
opiekaczu). Jako chleb można wziąć ten turecki okrągły (ciężko znaleźć,
pociąć w ćwiartki) albo gotową pitę - całkiem niezła jest taka niedua,
polska, perforowana na krawędzi aby łatwiej otworzyć. Pitę na grill, ew.
do opiekacza, aby się podgrzała i otworzyła. No i wkłada się te kurczaki
do środka, do tego sałatkę (jak kto woli - ja lubię kapustę pekińską,
cebulę i rzodkiewki) i zalewa sosem czosnkowym (jogurt wymieszany z
wyciśniętym czosnkiem).
Ew. pitę można sobie przygotować samemu.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|